Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@08:43:06 GMT

چگونه ثبت برند انجام دهیم؟

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۶۲۶۸

چگونه ثبت برند انجام دهیم؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، داشتن برند و برندسازی در افزایش فروش بیشتر، جلب مشتریان، پرآوازه کردن محصولات و خدمات بسیار موثر است. کیفیت خدمات شما از طریق نام و نشان برندتان در بین مشتریان جا می‌افتد و باعث وفاداری بیشتر مشتریان شما شده و تجارت شما را تضمین می‌کند. اما چگونه برند ثبت کنیم، آیا خودمان می‌توانیم برند ثبت کنیم، چه مراحل و شرایطی برای ثبت برند وجود دارد؟ با ما در این مطلب همراه باشید تا به پاسخ سوالات فوق بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برند چیست؟

ثبت برند یا نام و نشان تجاری هر نشانه، تصویر، علامت، لوگو، رقم، حرف یا عبارت است که به جهت امتیاز محصولات و متمایز کردن آن در صنعت و تجارت مرسوم است.

طبق ماده‌ی ۲ قانون ثبت برند و اختراعات مقرر شده است که: «حق استعمال انحصاری علامت تجارتی فقط برای کسی شناخته خواهد شد که علامت خود را به ثبت رساند».

آیا خودمان می‌توانیم برند ثبت کنیم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت در ابتدا نیازی به ثبت شرکت ندارید و اگر محصول یا خدماتی دارید که با سایرین وجه تمایز دارد، می‌توانید با ثبت برند حق انحصاری استفاده از آن را به نام خود ثبت کنید. امروزه با توجه به اینترنتی شدن و سبک جدید انجام کارهای اداری به راحتی هر شخصی می‌تواند وارد سایت اداره ثبت شرکت‌ها شده و اقدام به نام نویسی کند. اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، رعایت کلیه الزامات قانونی است. پیگیری‌های مربوط به اظهارنامه، تکمیل اساسنامه، پرداخت هزینه‌های ثبتی و غیره که همگی باید طبق اصول پیش برود. هرگونه نقصی در پرونده شما باعث خواهد شد روند پیگیری ثبت برند شما به تاخیر بیفتد.

نکته: شاید فکر کنید اگر شخصاً به اداره مراجعه کنید اظهارنامه شما سریع‌تر بررسی خواهد شد، اما بررسی‌ها صرفاً بر اساس اولویت ثبت در سامانه انجام می‌گیرد.

مراحل ثبت برند:

برای انجام ثبت برند و ثبت اختراع باید از قبل اسکن مدارک درخواستی را داشته باشید. وارد سامانه شده پس از ثبت نام، مرحله به مرحله فرم‌های پیش رو را تکمیل می‌کنید.

در انتها نام کاربری و کد پیگیری داده شده را برای مراحل بعدی نزد خود نگه دارید.

بعد از ثبت نام اینترنتی نوبت به بررسی کارشناسان در اداره مالکیت صنعتی می‌رسد. اظهارنامه شما از نظر انطباق با شرایط و قوانین مندرج در قانون بررسی می‌شود. پس از بررسی یکی از حالتهای زیر اتفاق می‌افتد:

اگر تمامی الزامات قانونی رعایت شده باشد و اظهارنامه شما منطبق با قوانین باشد برند شما قابل ثبت بوده و اجازه انتشار آگهی به شما داده می‌شود.

ابلاغیه رفع نقص: اگر در مدارک ارسالی یا محتوای اظهارنامه شما نواقصی وجود داشته باشد با این ابلاغیه مواجه می‌شوید که باید برای رفع نقص اقدام کنید.

ابلاغیه رد اظهارنامه: اگر الزامات قانونی در مورد عنوان یا شکل علامت را رعایت نکرده باشید، یا خود برند یا مشابه آن قبلاً توسط شخص دیگری به ثبت رسیده باشد، درخواست شما رد می‌شود.

ابلاغیه رد بخشی از اظهارنامه: اگر بعضی از کالاها و خدماتی که درخواست داده اید قابل ثبت نباشد با این ابلاغیه مواجه می‌شوید.

پیگیری پرونده شما تنها از طریق سامانه در بخش پیگیری اظهارنامه قابل مشاهده است. تمامی مکاتبات و پیگیری‌ها (رفع نقص، پرداخت حق ثبت و …) از طریق همین سامانه امکان پذیر است.

مدارک لازم نیز در ابتدا باید از طریق سامانه بارگذاری شوند.

مدارک لازم برای ثبت برند:

اشخاص حقیقی و حقوقی باید مدارک مرتبط با خودشان را ارائه دهند، که کمی با یکدیگر متفاوت است.

مدارک اشخاص حقیقی:

ارائه کپی مدارک هویتی: شناسنامه و کارت ملی

ارائه کپی کارت بازرگانی: در صورتی که در نام برند از حروف لاتین استفاده کرده باشید لازم است در غیر این صورت نیازی به کارت بازرگانی نخواهد بود.

کپی از مجوز فعالیت: اشخاص با توجه به نوع فعالیتی که دارند باید مجوزی که از اداره ذیربط و نهادهای دولتی گرفته اند ارائه کنند (جواز تاسیس، پروانه ساخت، جواز کسب و …)

مدارک اشخاص حقوقی:

کپی مدارک هویتی: کارت ملی شناسنامه

کپی روزنامه تاسیس و آخرین تغییرات شرکت

کپی از مجوز فعالیت: اشخاص با توجه به نوع فعالیتی که دارند باید مجوزی که از اداره ذیربط و نهادهای دولتی گرفته اند ارائه کنند (جواز تاسیس، پروانه ساخت، جواز کسب و…)

بعد از ثبت نام در سایت و تایید مدارک از سوی کارشناسان اداره دو نسخه از قرارداد به آدرس شما ارسال می‌گردد. شما باید هر دو نسخه را امضا کنید سپس یکی از نسخ را به همراه مدارک برابر اصل شده و فیش واریزی هزینه به آدرس مرکزی ارسال کنید.

همانطور که مشخص است ثبت برند مراحل پیچیده ای دارد که با سیاست اشتباه در روند آن امکان آسیب به کسب و کار به وجود می‌آید، توصیه ما این است که قبل از هر اقدامی با شماره ۰۲۱۴۱۱۷۴ سامانه ثبت شرکتها تماس گرفته و مشاوره رایگان و تخصصی بگیرید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5153415

منبع: مهر

کلیدواژه: ثبت برند کسب و کار فضای کسب و کار کسب و کار گروه خودروسازی سایپا بانک تجارت صنعت خودروسازی گروه صنعتی ایران خودرو واحد صنعتی مجلس شورای اسلامی پتروشیمی سی سخت کسب و کارهای اینترنتی زلزله مدرسه بازار تهران تبلیغات ثبت برند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۶۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند

ایتنا - بر اساس پیش‌بینی‌های متا، در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، ممکن است حتی آگهی دهندگان بیشتری به سمت پلتفرم‌های متا، یعنی فیس‌بوک و اینستاگرام جذب شوند.
کاربران بزرگسال تیک‌تاک در ایالات متحده به طور متوسط ۵۴ دقیقه در روز را در این برنامه صرف می‌کنند که بیشتر از زمان صرف شده در اینستاگرام، اسنپ چت و یوتیوب است.

اگر تیک‌تاک مسدود شود، این پلتفرم‌ها به همراه سایر شبکه‌های اجتماعی، فرصت مناسبی برای جذب مخاطب بیشتر خواهند داشت.

بر اساس پیش‌بینی‌های متا، در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، ممکن است حتی آگهی دهندگان بیشتری به سمت پلتفرم‌های متا، یعنی فیس‌بوک و اینستاگرام جذب شوند.

اما هیچ‌کس نمی‌داند که کاربران، به‌ویژه جوانانی که ارزش اصلی تیک‌تاک را نشان می‌دهند، آیا به اینستاگرام منتقل خواهند شد یا برنامه‌های جدیدتر توجه آنها را جلب خواهند کرد؟

در اینجا نگاهی به برخی از جایگزین‌های قابل توجه تیک‌تاک داریم:
  اینستاگرام
متا ید طولایی در تکرار خدمات رقابتی با درجات مختلف موفقیت دارد.
در این زمینه، ویژگی «استوری» اینستاگرام که به افراد امکان می‌دهد عکس‌ها و ویدیوهایی را که در عرض 24 ساعت منقضی می‌شوند به اشتراک بگذارند، مشابه اسنپ چت است.

متا همچنین در سال 2018 یک اپ مشابه تیک‌تاک Knockoff به نام Lasso راه‌اندازی کرد، اما در سال 2020 آن را تعطیل کرد.

سپس اینستاگرام Reels را راه‌اندازی کرد، یک فید شبیه به تیک‌تاک از ویدیوهای کوتاهی که کاربران می‌توانند ایجاد کنند یا در آن اسکرول کنند.

آمارها ثابت می‌کنند که اینستاگرام  بسیار محبوب است، اما آیا می‌تواند جایگزین تیک‌تاک شود؟

در حالی که بسیاری از تولیدکندگان محتوا در هر دو پلتفرم پست می‌گذارند، برخی کارشناسان می‌گویند بعید است که کاربران جوان‌تر به سرویس دیگری که توسط والدینشان محبوب شده است مهاجرت کنند. توانایی تیک‌تاک در ارائه محتوای سرگرمی در دنیای رسانه‌های اجتماعی بی‌نظیر است.
    یوتیوب
در حالی که تیک‌تاک بیشتر مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد، یوتیوب همچنان بر توجه نوجوانان آمریکایی بین 13 تا 17 سال تاکید دارد.

در سال 2020، اندکی پس از اینکه هند تیک‌تاک را ممنوع کرد، گوگل سرویس YouTube Shorts را راه‌اندازی کرد که به کاربران اجازه می‌دهد تا مانند تیک‌تاک، ساعت‌ها ویدیوهای کوتاه را تماشا کنند.

مانند Reels، بسیاری از ویدیوهای وایرال شده، در اصل از تیک‌تاک یا از سازندگان محتوا هستند که در چندین پلتفرم مختلف به اشتراک می‌گذارند.

با این حال، یوتیوب هنوز به خاطر ویدیوهای با فرمت طولانی‌تر شناخته می‌شود، بنابراین ممکن است تنوعی که کاربران تیک‌تاک به دنبال آن هستند را نداشته باشد.
  اسنپ‌چت
اسنپ‌چت در سال 2011 راه‌اندازی شد. از آن زمان اگرچه افراد مسن کمتر وارد اسنپ چت شده‌اند، اما همچنان در بین نوجوانان و جوانان بسیار محبوب است. علاوه بر ویژگی ناپدید شدن ویدیو، این شرکت «اسنپ چت Spotlight» را در سال 2020 راه‌اندازی کرد، همان سالی که هند تیک‌تاک را ممنوع کرد.

این ویژگی با ضربه زدن روی نماد مثلث کناری در پایین صفحه قابل دسترسی است و طبق گفته اسنپ‌چت، بدون توجه به اینکه چه کسی آنها را ساخته است، خنده دارترین عکس‌ها را وایرال می‌کند.

    پلتفرم‌های دیگر
استارت‌آپ‌های جدیدتر مانند Triller جایگزین‌های بالقوه‌ای با ویژگی‌های محبوب تیک‌تاک ارائه می‌کنند.

Triller که توسط یک شرکت مستقر در هنگ کنگ خریداری شده است، به دلیل موزیک ویدیوهای خود بسیار محبوب است و سعی کرده است کاربران تیک‌تاک را به پلتفرم خود جذب کند.

اما پایگاه کاربری آن با رقبای خود بسیار متفاوت است و به نظر می‌رسد که محتوای متنوع کمتری ارائه می‌دهد.

Zigazoo شبکه اجتماعی محبوب کودکان است. از آنجایی که سازندگان Zigazoo  با در نظر گرفتن علایق بچه‌ها ایجاد شده‌اند، همانطور که انتظار می‌رود محتوا مناسب کودکان است و برای استفاده با والدین در نظر گرفته شده است.

اما از آنجایی که ممنوعیت تیک‌تاک هنوز نامشخص است، احتمالاً رقبای جدید و بهتری در ماه‌ها و سال‌های آینده ظاهر خواهند شد و مالک تیک‌تاک، بایت‌دنس، گزینه‌های قانونی خود را برای ادامه فعالیت این برنامه در ایالات متحده اعمال می‌کند.

در صورت مسدود شدن تیک‌تاک، کاربران ممکن است آن ۵۴ دقیقه اضافی را هدیه‌ای برای گذراندن زمان دور از شبکه‌های اجتماعی و گوشی هوشمند، با دوستان و خانواده یا ورزش در نظر بگیرند!

دیگر خبرها

  • شرایط صدور دستور موقت
  • بازگشت شهروندان افغانستانی به وطنشان
  • گرفتن ویزای دانشجویی اروپا چگونه است؟
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن در آذربایجان شرقی
  • پلتفرم‌هایی که از ممنوعیت تیک‌تاک سود می‌برند
  • کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در همدان
  • ۳۰۰۰کیلوگرم چوب قاچاق از یک کامیون در یاسوج کشف شد
  • تمدید مهلت اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
  • گام به گام تا ویزای توریستی کانادا